fbpx

Venice on a Plate But What a Plate!

Venice on a Plate But What a Plate!

photographs by

pp. 180 con 150 ill. a col., 2° ed.
978-88-317-1504-1

Winner Of The GOURMAND BOOK AWARD 2014, Local Cuisine, For Italy

Murano was, is still, and will for a long time continue to be the glass industry, artisanal glass production, and the art of glass in all its extraordinary variety, stupefying vitality, and inexhaustible creativity. Venice is art made cuisine, and cuisine made art-a cuisine that has been exported to the four corners of the world, with its delicacies and surprises, its ability to renew itself constantly, following changing seasons and fashions. This book is the marriage of cuisine and glass, but it is also the happy marriage of creative photography and resourceful gastronomic literature.

Autore

, veneziana, dopo aver viaggiato e lavorato in molti paesi ha fondato nella sua città natale una scuola di cucina assolutamente fuori dall'ordinario, fra le migliori del mondo secondo la rivista americana «Gourmet». La cucina di Enrica? Gioiosa, espansiva e colta, come il suo temperamento («Financial Times»). La sua prima e unica regola? Mai uscire di casa con una lista di ingredienti in testa, ma piuttosto con gli occhi bene aperti e i sensi all'erta. («Independent»). Enrica Rocca sta diventando l'ambasciatrice gastronomica del nostro paese («Il Sole 24 Ore»).